keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Kotopihan kuulumisia

Tämä kesä ja syksy on kulunut pihasuunnitelmien parissa, josta erityisesti pidän koska tässä saan käyttää työni luovaa puolta. Yksi suunnitelma valmistui juuri ja seuraavaa työstetään...Syksy on hyvää aikaa suunnitelmien tekemiseen, koska tällä tavalla asiakas pääsee keväällä heti alkuun pihan toteuttamisen kanssa ja ehtiihän vielä syksynkin aikana aloittaa pihan muokkaamisella...ja istuttaahan pystyy vielä maan jäätymiseen saakka...

Suunnitelmissa lähden liikkeelle asiakkaan toivomuksista mm. värien tai kasvien suhteen, jonka jälkeen haen ideoita lehtiä selaamalla, kuvia etsimällä sekä Pinterestistä. Nämä ovat hyviä keinoja ideoiden saamiseen.
Tämän jälkeen luonnostelen ideoita, jotka käyn asiakkaan kanssa läpi ja jonka jälkeen alan piirtämään luonnosta joko käsin tai koneella lopulliseen muotoon.

Tämä osa Puutarhurin työstä on erittäin mielenkiintoista ja jossa saa olla luomassa uutta ilmettä puutarhaan alusta lähtien. Suunnitelmien suuruus vaihtelee asiakkaan tarpeen mukaan, välillä tehdään pientä puutarhaa tai osaa siitä ja välillä luodaan puutarhaa tyhjästä pihasta lähtien.

Omassa pihassa on tullut tehtyä myös sadonkorjuuta, josta pitää laittaa muutama kuva...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti